Investeren in bedrijven, vastgoed, gebieden, … Het kan allemaal. Maar wist je dat je ook kon investeren in marketing? Meer zelfs, marketing investeert in jou! Het is veel meer dan verkopen alleen. Marketing haalt het beste uit je onderneming naar boven, het zet je op de kaart en het onderscheidt je van concurrenten.

Online zichtbaarheid is momenteel belangrijker dan ooit, want 45% van de consumenten koopt veel liever hun producten online. Het is voor hen gemakkelijker om de bestellingen thuis te laten bezorgen. Bovendien zijn consumenten 70% meer geneigd te kopen na het zien van een advertentie, dus waar wacht je nog op?

Vergaderzaal ARTisteeq

Iedere euro telt

Het is allesbehalve gemakkelijk om je marketingbudget te bepalen. Veel bedrijven twijfelen ook of het wel verstandig is, maar deze vraag moet je vergeten. Het is juist heel verstandig om budget vrij te houden en te spenderen aan marketing. Zelfs met kleinere budgetten kan marketing veel. Je moet gewoon durven investeren en onthoud: alle beetjes helpen!

We snappen het wel. Het levert niet meteen resultaten op, je ziet nog geen voordelen, … Maar op lange termijn krijg je heel veel terug en dat maakt marketing een goede investering! Of denk je dat het beter is om te wachten tot een potentiële klant toevallig eens jouw bedrijfsnaam hoort? Begrijp ons niet verkeerd: mond-tot-mondreclame is zeker niet slecht, maar met behulp van marketing kun je je naamsbekendheid veel gemakkelijker vergroten!

Hoe begin je eraan?

Je kunt marketing op heel wat manieren inzetten. Afhankelijk van de strategie en doelgroep van jouw onderneming kun je bepalen welke vorm van marketing bij jou past. Denk er goed over na, want het heeft geen zin om zomaar wat dingen uit te proberen. Op die manier trek je misschien wel klanten aan die niet bij je passen. Hoe specifieker je jouw doelen opstelt, hoe gemakkelijker het zal zijn om de juiste mensen te bereiken.

Probeer je in de plaats van jouw doelgroep te stellen en vraag je af waar ze op zitten te wachten. De klant staat altijd centraal en het is jouw taak om hen te geven waar ze naar verlangen. Dat zijn zeker geen ongewenste telefoontjes of ellenlange reclame. Maar wat dan wel?

Collega's ARTisteeq

Een proces dat nooit stopt!

Voordat je klanten iets kopen, gaat er een volledig proces aan vooraf. Ze doorlopen verschillende fasen vanaf het eerste contactmoment tot de eerste aankoop én daarna. Het belangrijkste in dit proces? Vertrouwen! Vertrouwen creëer je door in te spelen op de behoeften van jouw klanten. Daarom is succesvolle content van groot belang. Je moet de aandacht trekken en vast proberen te houden. Hoe doe je dat juist? Ontdek hier een aantal technieken.

Bureau ARTisteeq

Iets terugkrijgen voor wat je uitgeeft

Je vraagt je vast wel af wat je allemaal uit marketing kan halen en waarom het de dag van vandaag zo belangrijk is. Eigenlijk is het antwoord op deze vraag niet zo moeilijk. Zolang je je maar vasthoudt aan een marketingplan met realistische doelstellingen! Het lang wachten op resultaten valt heus wel mee. Het mag je zeker niet afschrikken. Integendeel: het lange termijnproces zorgt ervoor dat je relaties met klanten langdurig zijn en dat levert heel wat moois op!

Kortweg gezegd: marketing is een zeer mooi proces waarin je potentiële klanten ziet groeien tot loyale klanten. Het geeft je de mogelijkheid om een band met hen op te bouwen en om een persoonlijk verhaal te vertellen. Ben je benieuwd welke vormen van marketing er allemaal bestaan en ben je door dit artikel warm geworden om erin te investeren? Twijfel zeker niet om eens langs te komen bij ons! De koffie staat al klaar!

Terug naar overzicht