Ben je erop gewiekst om een topper te zijn in jouw sector? Werp dan snel een gigantische blik op de spraakmakende thema’s, gebeurtenissen en feestdagen van het jaar. Althans, de hot topics die interessant zijn voor jouw bedrijf en sector. De voordelen zijn grenzeloos, je content is (of ja wordt) très succesvol en je SEO-strategie wordt dag na dag relevanter. Zie je dat? We leggen hier de solide basis van jouw bedrijf. De solide basis van het actuele reilen en zeilen in je sector, aan de hand van een toptopical-kalender! Top toppie? 😉

Waarom vormt dit de perfecte topping?

“Ik zoek wel een toptopical-kalender op het internet”, is een goede mindset maar er ontbreekt nog iets: jouw sectorgerelateerde waarde. Als bedrijf sta je namelijk ten dienste van je doelgroep, diegenen die interesse tonen in jouw product of dienst. Met andere woorden als bankdirecteur hoef je geen International Tea Day of Brownie Day te gaan aankondigen. Lijst enkel de gebeurtenissen of actuele dagen op die de interesse van je doelpubliek kunnen triggeren. Want daar zijn ze naar op zoek! En aangezien jij naar hen op zoek bent, klinkt dat als een win-winsituatie in de oren.

contentmarketing waregem

Daarnaast bespaart het je een wekelijkse intensieve zoektocht naar interessante onderwerpen, want to be honest content schrijven kost tijd. Ook hoef je bij het inplannen van blogberichten of social media-posts niet langer met de handen in het haar te zitten. Last minute? Dat staat niet meer in je woordenboek, nu je een hele jaarkalender voor je neus liggen hebt. Tot slot geeft een toptopical-kalender je verschillende inzichten in het zoekgedrag van je doelpubliek. Inspelen op de juiste zoekwoorden met de juiste content? Jouw bedrijf kan het allemaal!

contentmarketing waregem

Aan de slag ermee

Je eigen toptopical-kalender in elkaar flansen, is evidenter dan je denkt. Beginnen doe je door je te verdiepen in de wondere wereld van het internet. Struin alle actuele dagen van het jaar af en stem ze af op jouw sector. Alle interessante topics sla je op en implementeer je in een document met naam en datum van de dag. Op de dag van de waarheid, ben jij er als een van de eerste bij om met een pittig stukje content je publiek te amuseren. En eventuele hashtags zijn een nuttige toevoeging, hiermee creëer je namelijk alleen maar meer visibiliteit én betrokkenheid. Een echte eenmansshow dus!

contentmarketing waregem

Een toptopical-kalender opstellen, vergt één grote effort en je bent zoet voor de komende jaren. Mits enkele aanpassingen natuurlijk. Zie je er geen beginnen aan? Wij laten je niet aan je lot over, download je gratis toptopical-kalender via onze take-aways ! TOPidee? 

Terug naar overzicht