Einstein met zijn lange tong, de legendarische reclamespots van Coca Cola, de gelijkgestemde wandelpas van The Beatles over het zebrapad of de 11 bouwvakkers die middenin een wolkenkrabber hun boterhammetje zitten op te eten… Zie je de scenario’s voor jou? Dat noemen we ‘de kracht van beeld’. Eens rap je smartphone of cameraspullen bijeenrapen én KLIK? No way! Fotografie draait rond vakkennis, competentie en oog voor detail. De bedrijfsfotograaf denk dat niet alleen, dat is gewoonweg een feit! Het is een kunst waarmee je herinneringen op het geheugen brandt!

Evolutie in beeld!
Nooit tevoren was foto en beeld zo aanwezig in onze maatschappij dan nu. De reden hiervoor lijkt simpel: een opmars aan sociale mediakanalen én de ultra gemoderniseerde camera op je smartphone. In sommige gevallen gaat het zó ver dat je geen onderscheid kan maken tussen een foto van een professionele camera of de nieuwste Iphone. Aleja, als het door een kanjer van een bedrijfsfotograaf vastgelegd is natuurlijk. Daarnaast is er ook nog eens de mogelijkheid om je foto via honderden apps op honderden manieren te bewerken, sounds crazy, maar ‘t is echt! En van zodra je beeld laat interageren met tekst, creëer je onvergetelijke herinneringen die blijven plakken in het geheugen. Exact waar jouw bedrijf naar oogt bij je doelgroep, toch?
De kracht van beeld
“Zeven anjers, zeven rozen… Ik tover een bruidsboeket voor jou…”, zo maakt Willy Somers duidelijk hoeveel hij van je houdt. Eigenlijk doet een bedrijfsfotograaf net hetzelfde, mits een kleine aanpassing van de lyrics: “Honderd foto’s, honderd beelden… Ik visualiseer mijn gedachten voor jou…”. Zie je? Abstracte ideeën concreet maken, emoties losmaken, inspireren of je overtuigen om tot aankoop over te gaan. Dat doet een fotograaf. Niet eender wie met een professionele camera in de hand.
Tientallen vragen dienen gesteld te worden vooraleer je één beeld vastlegt. Denk hierbij aan wat wil je vertellen? Wat of wie wil je bereiken? Welke gevoelens wil je bereiken? Wie wil je fotograferen? En ga zo maar even door.


Klaar om je bedrijf (letterlijk) in de spotlight te zetten? Zet je statief en camera dan maar al klaar! Of besteed je het liever uit aan iemand die een kei is in zijn/haar vak? Verstandige keuze! Aan jou de eer om ‘cheese’ te roepen, WIJ leggen dit beeld met alle plezier vast! Althans, onze professionele fotograaf.😉
Geen “cheese” zonder de nodige techniek
Je leest het goed: techniek is de sleutel tot succes, toch in dit geval! Er is nood aan een consistente samenwerking van compositie, de regel van drie, perspectief, scherptediepte, sluitertijd, witbalans, ISO-waarde, diafragma, … en menselijk verstand! Enkel dan kan je met een koppel beelden een prachtig staaltje presenteren. We lichten zes technieken toe voor de geïnteresseerde fotografische knobbels 😉
- De witbalans zorgt ervoor dat je kleurtemperatuur in eender welke ruimte, met eender welke lichtbron gecorrigeerd wordt naar natuurlijk licht.
- Met de sluitertijd bedoelt men de duur dat de lens open is. Hoe langer deze open is, hoe meer licht er binnenkomt. Makes sense!
- Diafragma is een fancy woord voor de opening van de lens van je camera.
- Met de regel van drie verdeel je je foto in een raster van negen om zo tot de juiste compositie van je beeld te komen.
- De scherptediepte gebruik je om te bepalen welk deel van je afbeelding scherp in beeld gebracht moet worden. De diafragmaopening speelt hier onder meer een essentiële rol in!
Tot slot, de ISO-waarde, daarmee bepaal je de lichtgevoeligheid van je camera. Kan een nuttige functie zijn zodra je je in een donkere ruimte bevindt.