Ongetwijfeld doet deze term een belletje rinkelen bij jou. Je hebt het misschien al online gelezen of in het nieuws gehoord. Artificiële intelligentie is een slimme software dat erg vergelijkbaar is met wat de mens kan, maar is vaak nog sneller en preciezer.

Dankzij deze software kunnen we beter inzetten op het ontdekken van tumoren, rekruteren, het uitschrijven van teksten, nieuwe smaken ontwikkelen, … Maar wat nog meer?

Marketingbureau Artisteeq

Welke invloed heeft AI op het bedrijfsleven?

Aan de hand van AI kunnen we bepaalde taken, die normaal door mensen uitgevoerd worden, automatiseren. Wat zijn de voordelen hiervan?

  • Er wordt sneller gewerkt en minder fouten gemaakt.
  • Personeel kan ingezet worden op moeilijkere taken.

Vervelende taken, waardoor je veel tijd verloor, kun je vanaf nu uit handen geven. Iets waar velen onder ons heel blij om zijn.

De nieuwste AI-technologie: ChatGPT

Sinds de lancering van ChatGPT wordt dit nieuwe en hoger chatbotplatform erg gehypet. Je kunt er gratis gebruik van maken en het is bovendien erg toegankelijk. Hierdoor kun je op een snelle en gemakkelijke manier mensachtige teksten schrijven. Je typt een vraag of een bepaald onderwerp en vervolgens krijg je een mooie tekst terug als antwoord.

Voor mensen die taalkundig niet erg sterk zijn is dit zeer handig. Maar ook copywriters kunnen steunen op deze tool. Als je even niet meer uit je woorden geraakt of als je geen creatieve ideeën hebt, dan kun je de hulp inroepen van ChatGPT.

Het is wel zo dat je de teksten niet zomaar mag kopiëren en plakken. Het is de bedoeling dat je er inspiratie uithaalt om dingen anders te verwoorden. Het is een goede manier om je teksten aan te vullen of te controleren. Op deze manier kun je jouw copy van een ander perspectief  bekijken.

Probeer hier de tool uit!

Artificiële intelligentie Artisteeq

Zijn er ook nadelen?

Het is belangrijk om ChatGPT verantwoordelijk en met zorg te gebruiken. Ookal is het een zeer krachtig taalmodel, er zijn wel een aantal zaken waar je als bedrijf rekening mee moet houden.

ChatGPT is getraind op tekstdata, maar heeft geen echte kennis of begrip van de wereld. De tool is ook niet van alles op de hoogte, dus het is best mogelijk dat je geen recente informatie kan verkrijgen.

Een van de grootste nadelen van ChatGPT is dat het informatie haalt van het internet of andere bronnen. Helaas bevatten deze bronnen ook foutieve gegevens en dat wordt dan vervolgens overgenomen.

Toekomst Artisteeq

Artificiële intelligentie kent zowel voordelen als nadelen. Maar één ding is zeker: het is een hulpmiddel voor mensen om de kracht en capaciteiten van onze samenleving te versterken. Het heeft de afgelopen tijd heel wat vooruitgang geboekt en is tegenwoordig in veel industrieën en gebieden van toepassing.

Het vooruitzicht hiervan is onzeker, maar er zijn wel heel wat verwachtingen en voorspellingen. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat we dit op een verantwoorde en ethische manier gebruiken om zo een betere toekomst voor onszelf en onze samenleving te creëren. Artificiële intelligentie biedt alvast heel wat kansen en uitdagingen!

Terug naar overzicht