Wist je dat Youtube, na Google, de grootste zoekmachine wereldwijd is? Wel, dat gezegd zijnde maakt duidelijk hoeveel potentieel er schuilgaat in videomarketing. Niet enkel voor bedrijven die producten of diensten aanbieden, maar voor iedereen die een bloeiende onderneming wenst te runnen. Enkel diegenen met de krachtigste beelden overwinnen een plekje in de lijst van videomarketing-kanjers.

videomarketing

VIDEOMARKETING DOET CONVERSIE IN DE LUCHT GAAN

Als je zou mogen kiezen tussen een foto van een gerecht of een filmpje waarin de hete damp van het gerecht in combinatie met de geur van gesmolten kaas je tegemoet komt. Wat trekt jou dan het meeste over de streep om het gerecht een dezer dagen zelf klaar te maken, te bestellen of op restaurant naar binnen te smullen? Een retorische vraag, klopt 😉 Zo blijkt dat maar liefst 64 procent van de consumenten een product wenst te kopen nadat ze hiervan een video zagen verschijnen. Daarvan zegt 90 procent dat een video helpt in het overtuigingsproces om werkelijk tot aankoop over te gaan. Waar wacht je nog op, serveren die aardappelgratin!

VIDEO WEKT VERTROUWEN OP

Op restaurant gaan, kan puur genieten zijn. Al moet je daarvoor eerst op zoek naar een gezellige en lekkere locatie. Met videomarketing kan je die betrokkenheid al een beetje aanwakkeren door bezoekers een inkijk te geven in je restaurant, het personeel, de kok die hun eten tot in de puntjes zal verzorgen, alsook de keuken waarin the magic happens. Deze informele voorstelling creëert vertrouwen in je zaak, waar je als horecauitbater alleen maar van droomt, toch?

SURFEN OP JE MOBIEL, VIDEOMARKETING LAAT DAT TOE 

Het is amper bij te houden hoeveel gerechtjes je online ziet verschijnen van zodra je een minuut door je Facebookfeed of Instagramkanaal scrollt. Dat is de evolutie van foodies op sociale media. Het grote merendeel van de bevolking heeft iedere seconde van de dag zijn/haar smartphone bij zich. Zodra zij een rustmoment inlassen en hun smartphone erbij nemen, is de kans groot dat ze eens door hun sociale media scrollen en een filmpje bekijken. Video is namelijk ontspannend, gemakkelijk om te vergaren, maar tegelijkertijd ook easy to remember. Beeld blijft langer in je geheugen ronddwarrelen in vergelijking met tekst, wat het medium extra interessant maakt. Eén filmpje van jouw gerecht, overtreft alle andere gerechten in één oogopslag. 

videomarketing
videomarketing

Net zoals koken voor ons Chinees is, is videomarketing dat misschien ook voor jou? In dat geval kunnen we ieder ons eigen potje koken en elkaar omver blazen? 😃 

MET VIDEO BLIJFT JE KLANT LANGER RONDHANGEN

Maak je video zodanig aantrekkelijk dat je klant zonder twijfelen het fragment wenst uit te kijken. Maak hiervoor gebruik van sprekende gerechten met veel kleur, een warme voice-over, achtergrondmuziek én overgangseffecten die je klant letterlijk meenemen in het hele kookverhaal. Hoe langer je klant namelijk op je website vertoeft, hoe beter je scoort in Google! Niet enkel je gerecht wordt hierdoor gewaardeerd, ook de content die je aanvoert! 😉

VIDEO SPEELT IN OP DE EMOTIE

Met een combinatie van bewegend beeld en muziek kan je niets verkeerd doen. Integendeel, het is de perfect match als je op de emoties van je klant wil inspelen. Ooit al eens gehoord van een culinair hoogstandje? Zoiets kan je bereiken met een sprekende video die de klant het water in de mond geeft. En.. breng je video’s aan de man op het moment dat mensen honger krijgen, op deze momenten zijn onze ogen namelijk groter dan onze maag. Wat de emoties alleen maar hoger doet oplopen! 

Terug naar overzicht